Contact

Middenweg BP 1

Amstelveen Netherlands

Tel +31 6 20714279

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

back tobelukha.png

BLOG

TROUW BLIJVEN AAN MIJN EIGEN GEVOEL

Saskia Wirsing

Het gevoel van thuiskomen vanaf het allereerste moment dat ik aan haar dacht en toen ik aan haar voet stond ... een gevoel van diep thuiskomen zoals ik nog nooit eerder had ervaren. Dat is wat Belukha me deed en doet. Nu weer. Hoe dichter bij haar we kwamen, fysiek, hoe rustiger ik werd. De eerste nacht in het Altai gebergte, op 2500 meter hoogte, liggend in mijn tent, veroorzaakt ik een enorme rust over mij heen. De volgende dag op het hoogste punt van de Karaturek pas, waar we overheen met de paarden, zag ik haar weer na 4 jaar! Wat een emotioneel moment ... daar lag ze, als een besneeuwd paarden zadel, als enige helemaal in 'poedersuiker' gehuld.

De dagen erna stond mijn tentje aan het meer, meer Akkem en zette ik mijn tent zo neer, dat als ik mijn rits opendeed, ik haar gelijk zag! Terwijl ik dit typ, voel ik mijn hart helemaal open gaan en mijn buik ook. Belukha heeft me opnieuw diep geopend, geheeld en gevoed. Onbeschrijflijk wat er gebeurd is en nog steeds gaande is. Duizenden kilometers van huis, kom ik thuis in mezelf en kunnen delen van mij landen die zo graag geleefd willen worden.

De aanloop naar de fysieke reis was een reis op zich. Anderhalf jaar groeide mijn verlangen en kwamen de juiste mensen op mijn pad, bleef ik geloven, ook als het moeilijk werd. Enorme uitdagingen, zoals mijn gebroken enkel in het voorjaar. Het deed me niet twijfelen ... ik zou haar weer ontmoeten, dat stond enorm. Vele geïntroduceerde en mensen teleur gesteld omdat ik hierover dat ik niet met ze op reis kon, dat ze er niet klaar voor waren om Belukha te ontmoeten. Onbegrip omdat ze zelf dachten van wel. En in dit hele proces trouw blijven aan mijn eigen gevoel en waarheid: ik weet wat Belukha losmaakt en opent, haar enorme impact.

Hij meldde zich in november aan en ik maakte gelijk dat het klopte. Echter hij was bang voor paarden, zei hij. Mijn ervaring is dat die angst snel verdwijnt als mensen bij me komen. Al binnen 5 minuten stond hij ontspannen in mijn kudde en er volgde een traject met de paarden. Ook nam hij een aantal rijlessen oudsten en aan het einde van de reis zei hij: 'Saskia, ik ben zo blij dat je iedereen zo geselecteerd hebt geselecteerd en dat ik de coaching bij jou heb gedaan. Dat heeft echt het verschil voor mij gemaakt, aldus kon ik deze reis maken en was en bleef ik in contact met mijn paard, ook en juist als het spannend werd. Kon ik leiderschap over mezelf en mijn paard ne'Ik voel me zo dankbaar genoemd en mijn hart wordt helemaal warm als ik eraan terug denk en zag hoe natuurlijk hij in contact stond met zijn paard: ze waren één geheel.

Trouw blijft aan mijn eigen gevoel is een groot thema in mijn leven en in de aanloop naar mijn reis werd ik daarop flink getest en tijdens de reis ook. Nu ik erop terugkijk voel ik me dankbaar dat ik voor de reis alles zo gemaakt heb ingevoeld en geen concessies heb gedaan verplicht. Hierdoor kon ik nu met volle teugen genieten van mijn fysieke reis. Zat ik als 'Alice in Wonderland' op mijn paard, me verbazend en verwonderend over het sprookjesachtige landschap waar we ook in een film doorheen trokken. Met een bijzondere groep soulmates, het was nog mooier dan ik had durven dromen ... Zag ik vlinders voor mijn paard uit fladderen en zag bloemen in de meest intense kleuren, rook ik de kruiden in de bergen en werd ik één met mijn paard als hij de berg op klom, moedigde hem aan en veroorzaakte zijn kracht in elke stap onder mij, veroorzaakt ik de dankbaarheid en het vertrouwen door mijn lijf golven elke stap dat hij me droeg. Werd ik zou diep diep geraakt, door wie hij is, wat hij deed voor mij en kon ik nog dieper verbinden met het diepe vertrouwen in mij. Ook als het spannend werd. En dat werd het: lopend van een smal en steil bergpad, met je paard aan de hand achter je, rollende stenen op het pad, een enkel die nog instabiel voelt ... het kon, het lukte, door ontspannen in mijn lijf te zakken en elke stap te voelen en bewust te zetten en te vertrouwen. En dat was nog het minst spannend van de reis ... lopend van een smal en steil bergpad, met je paard aan de hand achter je, rollende stenen op het pad, een enkel die nog instabiel voelt ... het kon, het lukte , door ontspannen in mijn lijf te zakken en elke stap te voelen en bewust te zetten en te vertrouwen. En dat was nog het minst spannend van de reis ... lo ... lopend van een smal en steil bergpad, met je paard aan de hand achter je, rollende stenen op het pad, een enkel die nog instabiel voelt ... het kon, het lukte, door ontspannen in mijn lijf te zakken en elke stap te voelen en bewust te zetten en te vertrouwen. En dat was nog het minst spannend van de reis…

Het vertrouwen bleef en werd alleen maar sterker. Na deze reis kan ik niet meer niet vertrouwen. Het kan gewoon niet meer. Daarvoor is er teveel gebeurd.

Er is een hele nieuwe ruimte in mij geopend ... ik ben er nog nooit geweest, een enorme shift, enorme expansie ... woorden zijn te beperkt om het te beschrijven. Ik ga ervan genieten en zien wat het me allemaal zal vertellen en wat het brengt. Het voelt alsof ik allemaal mooie cadeaus mag uitpakken, de dag na een mooi feest.

Een heerlijke dag voor jou!

Saskia64631603_2035351986570213_6845087618145714176_n.jpg

Laatste sessie

Saskia Wirsing

17 juni 2019


Vandaag was de laatste sessie van een prachtige reis die we hebben gemaakt met de paarden. Ik krijg een lieve kaart en cadeautje om me te bedanken. De woorden raken me maar nog meer raakt de energie me die erachter zit. Ze leest een ervaring van zichzelf voor van nov. 2018 die ze tegenkwam op mijn fb pagina en heeft uitgeprint. 'Mensen vragen weleens: wat doe je dan bij die paarden? Wat gebeurt er? Dit is waar het over gaat, het staat hier allemaal.'

Ze leest het voor en we zijn instant weer terug in het moment, ik voel de lading achter de woorden. We raken beiden diep ontroerd...van de intensiteit, de enorme liefde, alles wat de paarden ons brengen, ons contact…


We gaan samen in meditatie bij de paarden en zakken in een enorme diepte..ik krijg woorden en beelden door en hoor 'het is nu de tijd dat je dit in je lijf kunt ervaren, deze enorme hoge trilling.' Ik beschrijf het proces terwijl ik de energie voel binnenkomen. We voelen ons beiden enorm geaard en zwaar in ons lijf en voelen tegelijk de hoge trilling, lichtheid, een nieuw soort aanwezig zijn in je lichaam. Dit is hoe de hemel op aarde voelt, in je lijf, wauw!

Dan wordt het helemaal stil in mij...ik neem de geluiden van de kwetterende zwaluwen en de kauwende paarden waar, verder is er niets. Geen gedachten, het is helemaal stil. Ik voel dat er een nieuwe laag in bewustzijn open gaat en we zakken dieper in Zijn. Woorden blijven beperkt om dit gevoel te beschrijven. Na een tijdje komen we uit de meditatie en er komen geen woorden, we zitten stil naast elkaar. Na een lange stilte zeg ik: 'Het voelt alsof we samen een heel nieuw universum hebben betreden' Het resoneert. Terwijl ik deze ervaring nu opschrijf, ben ik nog steeds sprakeloos. En intens dankbaar dat ik met mensen mag werken die deze diepte kunnen ontvangen, die zich helemaal openstellen, zodat alles zich kan ontvouwen. Zonder agenda. Die was er wel, in het begin waren er wel thema's 'om aan te werken'. De laatste sessies gingen over nieuw bewustzijn openen en dieper in Zijn zakken, steeds meer de heelheid in jezelf ervaren en op jezelf vertrouwen.

Elke sessie met haar was een feestje, voor ons beiden, wat een voorrecht om zo te mogen werken. Op deze magische plek met de paarden, elke dag weer ben ik intens dankbaar. Iedereen die ik ontmoet bij de paarden, met wie ik deze hoge trilling werk, is een verrijking in mijn leven en ik ben intens dankbaar dat ik hun leven mag verrijken met wie ik ben en wat ik breng als ik mezelf ben.

<3

64454140_1974629282642484_2161502880815644672_n.jpg

MIJN WILDE NATUUR

Saskia Wirsing

Het giert en het raast. Niet alleen buiten….maar ook in mij…al een paar dagen voel ik dat het eraan komt, dat het eruit wil, deze woorden, het is belangrijk om ze te delen omdat dit niet alleen over mijn proces gaat.

Gisteren tijdens een sessie voelde ik opeens een enorme oerschreeuw opkomen...iets wat ik al langer voel, een grom, een brul, het komt van heel diep in mij. Lang weggestopt, afgekeurd, vooral door mezelf maar ook soms door anderen. Omdat ik het in mezelf afkeurde of wegstopte. Ik ben wild en vrij en heb oerkrachten in mij, oerverlangens ook. De man die nu in mijn leven is, maakt dit ook wakker in mij. Dat wil ik en ik vind het ook doodeng tegelijk, want wat kom ik dan tegen? Mag dit wel? Mag ik deze versie van mezelf leven? Wat als….en wat zullen anderen hier van denken en vinden. Er zitten zoveel gevoelens van schuld en schaamte op mijn wilde natuur. Veel oordelen ook van mezelf.

Maar daar kan ik me niet meer door laten tegenhouden. Het kan gewoon niet meer. Het wil eruit, het moet eruit! Ik heb iets te vertellen, wakker te maken bij mensen en daarvoor heb ik eerst mezelf toestemming te geven om helemaal te zijn wie ik werkelijk ben: wild en vrij, moedig en kwetsbaar, bang en verlegen, ik BEN alles en tegelijk ben ik het niet, want ik ben zoveel meer….

Wanneer ik echt diep in mezelf durf af te dalen, aanwezig te zijn bij alles wat er is, wat er speelt en wat ik voel en ervaar. In het compleet accepteren van mezelf ligt de heling, dat ik helemaal mag zijn wie ik ben, wild en woest en kwetsbaar en zacht en alles ertussen in. Wanneer ik dit typ wordt het zacht en rustig in mij en gaat de storm liggen of eigenlijk kom ik in het oog van de storm. Daar is het rustig, daar voel ik dat het goed is, dat alles er mag zijn. Dat ik mezelf toestemming mag geven om helemaal mij te zijn. Nu komt er ruimte vrij voor mij. Voor mijn wilde natuur. Die wil geleefd worden. Steeds dichter kom ik bij mezelf. Bevrijd ik mezelf van overtuigingen en gedachten en gevoelens die me niet meer dienen. Die me weghouden bij mijn ware natuur. En word ik meer en meer mij, wild en vrij.


Als je dit leest, wat doet het met jou? Zou je het met me willen delen?


Liefs,


Saskia


De foto is gemaakt in aug.2015 in Siberie, Altai gebergte met op de achtergrond Mount Belukha


2015-08-18 16.32.22.jpg

Doen versus Zijn

Saskia Wirsing

Vanmiddag bij de paarden, had ik het gevoel dat ik Tucson een healing wilde geven. Hij is momenteel aan het detoxen en heeft last van afvalstoffen, hij is wat stijf en ik wilde hem helpen om wat te ontspannen en zijn afvalstoffen makkelijker kwijt te raken. Zo voelde het. Ik checkte het bij hem, ik doe niets zomaar. Hij wilde het graag, zei hij.

Ik ging in meditatie en zakte steeds dieper in de healing space. Van daaruit ging ik de kudde in en vroeg ik Tucson of hij er klaar voor was. Hij kwam niet. Rocky wilde wel graag, een korte healing met Rocky volgde en hij liep weg toen het klaar was. Tucson kwam naar buiten lopen, keek naar me en liep langs mee heen. Ik vroeg: wil je niet? Jawel zei hij. Ik vroeg: waarom kom je dan niet en ik liep langzaam naar hem toe. Hij keek me aan, liep weg en ik hoorde: 'waarom moeten mensen altijd iets Doen en kunnen ze niet gewoon Zijn? Zo! Die kwam binnen….

Toen hij zei dat hij een healing wilde, dacht ik aan een fysieke healing met mijn handen op zijn lijf. Ik doe het soms ook op afstand maar wat Tucson me super duidelijk maakte is dat gewoon samen in het veld zijn, in de healing energy voldoende is. Voor mij weer een eye opener, de zoveelste keer, dat ik niks hoef te Doen, alleen maar te Zijn...Ik ben heerlijk op het bankje naast de paddock gaan zitten en het was zo fijn. De paarden deden hun ding, gingen heerlijk liggen of staan suffen in de zon en het was perfect. Wat is dit fijn, om hier steeds dieper in te zakken. Niet meer hard werken, maar helemaal aanwezig zijn in mijn lijf, in de energie, verbonden met alles, het veld, de paarden, mijn bron.

Als je dit leest, wat doet het met jou? Leuk als je het me laat weten.

Liefs en zachtheid,

Saskia

61644684_1947926958646050_5351237497982550016_n.jpg

INNERLIJK WETEN

Saskia Wirsing

Als gevoelig persoon heb je vaak een diep innerlijk weten. Intuitief voel je vaak haarfijn aan wat goed is voor jezelf of wat en niet klopt in een situatie. We hebben echter nooit geleerd om op deze stem te vertrouwen. Volwassenen denken het beter te weten dan de kinderen zelf: doe je jas aan, anders word je ziek etc. Al vroeg leren we hiermee onze kinderen af om zelf te voelen wat goed is voor hen en om hierin eigen keuzes te maken.

Iedereen wordt geboren met dit innerlijk weten. Als kind begreep ik niks van de wereld om mij heen: waarom gaan mensen zo met dieren en elkaar om? Het klopte niet met wat ik diep van binnen voelde, het klopte niet met mijn waarheid. Na vele harde lessen van het negeren van dit innerlijk weten, ben ik er steeds meer naar gaan luisteren. En omdat ik het zo vaak heb genegeerd, voel ik exact aan wanneer ik iemand tegenover me heb, die dit doet zonder dat de persoon het zelf in de gaten heeft. En durf ik te confronteren, als dat nodig is.

Dit innerlijk weten brengt ook een bepaalde vasthoudendheid met zich mee. Mijn vader zei altijd: 'Wat Sas in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont zitten', met andere woorden, het gebeurt! Niemand kon me ervan af brengen. Hiermee dreef ik mijn omgeving regelmatig tot wanhoop. Hierdoor heb ik me heel lang lastig of anders gevoeld, ging ook soms aan mezelf twijfelen omdat mijn omgeving zo anders dacht over dingen. Toch ben ik blij dat ik dit gevoel nooit ben kwijt geraakt en het is precies deze vasthoudendheid, dit geloof in mijn waarheid, wat ik nodig heb om mijn energie in de wereld te brengen. Het betekent niet star vasthouden aan een mening maar openstaan voor andere opvattingen en blijven toetsen of het klopt voor mij.

Vroeger stond ik voor mijn gevoel alleen in dit 'anders denken of zijn'. Door de zoektocht naar mijn eigen waarheid heb ik een grote groep mensen om mij heen die anders durven denken en andere keuzes durven maken. Mensen die ergens voor staan. Het is fijn en ook nodig om me te omringen met deze mensen, met wie ik resoneer en andersom. Met dit anders zijn brengen we iets moois en waardevols in de wereld. Iets wat alleen via mij of via jou de wereld in kan.

Het is nu tijd qua energie dat mensen massaal 'ontwaken'. Relaties of vriendschappen die niet meer kloppen worden beëindigd, werk zonder passie of drive gaat niet meer. Alles wat niet meer klopt met wie je in essentie bent wordt eruit gedrukt. Zodat je kunt gaan staan en gaan stralen zoals het is bedoelt. Je blij voelt en wat je doet en hoe je leeft, klopt met wie jij bent, met wat jij belangrijk vindt en met wat jij komt brengen. Het is nu tijd om helemaal thuis te komen in jezelf en te ontdekken hoe fijn het is om jij te zijn, met jouw unieke kijk op zaken. Het is tijd om jouw mooie en zachte energie te delen met de wereld! Het hoeft niet groots en meeslepend, mag wel ;) Begin bij jezelf, wees lief voor jezelf en erken wie je bent. Voel hoe mooi en nodig jij bent. En in dit proces van liefde voor jezelf en acceptatie van jezelf kan het zomaar zijn dat je iemand inspireert.

Ik wens je een heerlijke en liefdevolle dag!

Liefs,


Saskia

Happy Birthday My Love.jpg

EENHEID

Saskia Wirsing

Afgelopen week op Bonaire tijdens het snorkelen had ik een eenheidservaring. Ik ken dit gevoel van bij de paarden, wanneer ik stil ben en ik lijk 'op te lossen'. Mijn fysieke vorm lost op en ik ga op in het grote geheel. Bij de paarden ervaar ik dit en afgelopen week op Bonaire had ik weer een dergelijke ervaring tijdens het snorkelen:

Het maakt me nederig om toeschouwer te zijn en tegelijk onderdeel te zijn van zoveel moois. De onderwater wereld is adembenemend (letterlijk en figuurlijk). De kleuren, het koraal, de vissen, alles wat leeft onder water, de schildpad die een rondje om ons heen zwom...het heeft diepe indruk gemaakt op me. Ik voelde me een soort pottenkijker in hun wereld. Ze zwemmen dicht langs je heen, je kunt ze bijna aanraken. En toen gebeurde het weer...ik los op en tegelijk ben ik meer aanwezig dan ooit. Alles komt mega intens binnen en vooral het besef ik ben onderdeel van het grote geheel: ik ben een deel van het geheel en de bron en het stroomt door mij heen. Een oneindig gevoel van samenvloeien en intens geluk.

Eenmaal thuis voel ik dat dit een belangrijke ervaring was die zich de afgelopen week op verschillende manieren heeft herhaald. Het doet me dieper beseffen dat ik nooit afgescheiden ben van de bron, dat ik de bron ben en dat de bron of het leven of hoe je het ook noemt door mij heen stroomt.

Het voelt dat ik daar belangrijke info heb opgehaald over het natuurbewustzijn. De intelligentie van de dieren en de natuur die me zo mateloos boeit! Het is altijd in de natuur en in contact met dieren dat ik die enorme verbinding met alles zo diep kan voelen. In de natuur vind ik mijn natuur, voel ik wie ik werkelijk ben: een oneindig wezen verbonden met alles om me heen. Een diep gevoel van vrede voel ik nu en ik besef dat dit niet slechts een ervaring was maar dat ik altijd verbonden ben met alles, waar ik ook ben. Mijn verlangen is dat dit gevoel steeds meer indaalt.

Ik wens je een heerlijk weekend.

Liefs,

Saskia

46353014_1663747540397328_3767278732021071872_n.jpg

BACK TO BELUKHA

Saskia Wirsing

Augustus 2015 ben ik met een groep naar Siberie geweest. We trokken door het Altai gebergte te voet en te paard naar krachtplekken. Het was een life changing reis voor mij. Ik kan moeilijk woorden geven aan het gevoel toen ik aan de voet van de mount Belukha stond na een zware klimpartij. Tranen van blijdschap en een diep gevoel van thuiskomen. En ook weer tranen toen we terug moesten en ik de berg moest 'achterlaten'.

Het voelde dat ik terug moest naar deze plek. In het voorjaar kreeg ik een calling toen ik onder de douche stond: 'je moet terug naar Belukha' hoorde ik...

Belukha heeft me weer geroepen...voor de 2e keer. En ik ga! Dit keer organiseer ik de reis samen met Ahamkara, een sjamaan uit Siberie die het gebied goed kent.

Maandag jl. heb ik hem voor het eerst ontmoet, een bijzonder moment. Ik ontving een persoonlijke reading en healing van hem. Daarna hebben we mijn verlangen om weer naar Belukha te reizen besproken. Dit keer wil ik met mijn eigen groep gaan. Een groep mensen die resoneert met de energie van Belukha en dat gebied. Mensen die zich willen verbinden met de enorme weidsheid en wijsheid van de natuur. We zullen mooie tochten te paard en te voet maken naar krachtplekken, rituelen doen, kampvuren maken, slapen in tenten. Echt back to nature. Er is daar geen Wifi maar je zult je meer connected voelen dan ooit tevoren. De energie is daar magisch, geen zendmasten, geen lichtvervuiling. Alleen pure en ruige natuur, onbeschrijflijk mooi.

Als dit resoneert en jij een diepe JA voelt, pm me dan, dan vertel ik je wat meer over de inhoud en het voorlopige reisschema.

Een ding staat vast: we gaan! En wel van 9-19 juli 2019: save the date!!

Ga jij mee?


back tobelukha.png

ZIJN WIE JE BENT

Saskia Wirsing

We stonden in de bak, Tucson was erbij en knabbelde wat aan de graskantjes langs de bak. Ogenschijnlijk had hij geen aandacht voor ons gesprek. We praatten over de zin van het leven en ik zei opeens tegen haar: 'Jij bent hier om licht en liefde te brengen op plekken waar het donker is'. Tucson keek op en liep in een rechte lijn naar ons toe en bleef even staan. Het raakte ons beiden diep. Er kwamen tranen, 'who am I to do that? en hoe dan, vroeg ze? Alleen maar door te zijn wie je bent, zei ik. Daarna liep Tucson een stukje bij ons vandaan en begon weer graskantjes te knabbelen.

We praatten nog wat na over hetgeen was voorgevallen en ik zei: 'Tucson vond het heel belangrijk waar wij het over hadden, dat jij licht en liefde komt brengen op plekken waar het donker is'. En weer kwam hij razendsnel in een rechte lijn op ons aflopen! We waren beiden perplex en diep ontroerd. Wat een paard! Zo magisch <3

(Van het moment zelf heb ik geen foto, deze is later genomen)

NIEUWE FB PAGINA HOOGGEVOELIG MET PAARDEN!

Saskia Wirsing

Lieve gevoelige vrouw,

Welkom op mijn nieuwe pagina! In 2013 ben ik gestart als SW Paardencoaching. Na 5 jaar ben ik uitgegroeid van 'coach met paarden' naar….mezelf. En dat ging niet vanzelf ;)

Al van kleins af aan worstel ik met mijn gevoeligheid. Voelde ik me altijd anders en nergens echt bij horen. Voelde ik altijd een diepe drang om iets goeds te doen: dieren helpen, mensen helpen. In die enorme worsteling waren paarden altijd mijn houvast, mijn reddingsboei. Bij de paarden kon ik altijd helemaal mezelf zijn en zij accepteerden mij zoals ik was. Mijn grootste uitdaging in mijn leven: mezelf helemaal accepteren en wie ik ben als ik gewoon mezelf ben, even waardevol vinden als een ander. Een ongoing proces.

Ruim 5 jaar geleden besloot ik om alleen verder te gaan met mijn kinderen. De zwaarste beslissing in mijn leven: kiezen voor mezelf. Precies in die donkere periode voelde ik aan alles dat ik mijn liefde en ervaringen wilde delen en heb ik SW Paardencoaching opgericht. Toen ik bij het uitpakken van de verhuisdozen in mijn nieuwe huisje het boek van Elaine Aron over Hoogsensitiviteit weer tegenkwam, begon ik het opnieuw te lezen. Ik voelde toen aan alles dat ik er dit keer ECHT iets mee moest doen. De weerstand was groot: ik wilde helemaal niet anders zijn dan anderen en ik wist ook dat negeren geen optie meer was.

De jaren die volgden stonden in het teken van opnieuw uitvinden wie ik ben. Ik beloofde mezelf heilig om echt te gaan luisteren naar mijn innerlijke leiding, naar het stemmetje dat al zolang naar me schreeuwde en waar ik soms wel en vaker niet naar luisterde. Jaren waarin ik prachtige gevoelige vrouwen ontmoette die –net als ik- worstelden met hun gevoeligheid, met wie ze denken te moeten zijn. Die ik samen met de paarden een stukje mocht verder helpen in hun ontwikkeling. 
Continu investeren in mezelf: persoonlijke en business coachingstrajecten, opleidingen met de paarden. En dat blijf ik doen. Niet vanuit een tekort aan kennis oid maar omdat ik het leuk vindt om mezelf te blijven ontwikkelen, omdat het mij helpt, omdat ik er blij van word! Dat is mijn richtingaanwijzer: als het gaat bubbelen en ik er blij van word, dan is het goed voor mij.

Tijdens mijn 'bumpy ride' ofwel het leven genoemd heb ik mega veel inzichten en ervaringen opgedaan. Kennis en ervaringen die ik graag wil delen. Meer dan ooit voel ik dat blij ben met wie ik ben en dat ik iets waardevols te delen heb. Voel ik dat ik samen met de paarden een veilige ruimte biedt, een liefdevolle zachte bedding waar het veilig is om jezelf opnieuw te ontdekken. Te voelen en los te laten wat jou niet meer dient en ten diepste te voelen wie jij werkelijk bent! Waar je alleen maar hoeft te zijn wie je bent, zo puur en zacht en zo krachtig tegelijk. De paarden helpen mij elke dag herinneren wie ik ben. Ze leren mij om niet te oordelen, over mezelf of anderen. Ze leren mij om echt in verbinding te zijn met wie ik ben, met mijn energie. En ook om echt aanwezig te zijn in mijn lijf, te voelen wat het mij wil vertellen. Stel ik me open voor hun energie, voor hun enorme onvoorwaardelijke liefde en voel ik dat het veilig is om alles toe te laten. Om alles er te laten zijn, het waar te nemen, te voelen en ik weet ook dat ik er niet meer van streek van hoef te zijn omdat het niet is wie ik werkelijk ben. Wanneer we langere tijd stil zijn bij de paarden en het steeds rustiger wordt van binnen, kun je een heel nieuw universum betreden, een heel nieuw bewustzijn waarin je compleet opnieuw worden uitgelijnd via de frequentie van de paarden. Dit proces verloopt voor iedereen anders en de uitkomst is voor iedereen anders.

Dit vraagt van mij een hele nieuwe manier van werken die al een tijd gaande is. Hierin krijgt mijn verlangen, om meer te Zijn in plaats van te Doen, steeds meer vorm. Hoef ik niet meer hard te werken of mezelf te bewijzen. Maar mag ik gewoon mezelf zijn en ervaren dat dat meer dan genoeg is. Mag ik genieten van al het harde werken en van mijn puzzel die nu prachtig in elkaar valt. En vind ik het inmiddels ook gewoon om dit zo op te schrijven, zonder me druk te maken of ik wel de juiste woorden gebruik (tikkie perfectionistisch :) en of mensen me niet raar of zweverig vinden. Geef ik mezelf toestemming om gewoon mezelf te zijn. You love me or you 'hate' me and it's all fine to me :)

Heb jij ook het verlangen om 'gewoon jezelf te zijn'? En vind je dat soms een hele klus? Voel je dan welkom hier: om inspiratie op te doen en om je te laten beseffen dat er zoveel kracht schuilt in jouw zachtheid. In gewoon jou zijn. Dat je niet alleen bent. Dat het tijd is dat jij de strijd met jezelf opgeeft en jezelf helemaal omarmt, echt Alles wat je bent! Dat jij in elke cel voelt dat je een geschenk bent en dat je het verdient om een super fijn leven te leven, echt helemaal voor jezelf! En nee, dat is niet egoistisch! Als jij loopt te stralen, neem je iedereen in je omgeving mee in jouw happy vibes!

De champagnetoren blijft voor mij een meesterlijke metafoor: zorg dat jij het bovenste glas bent: aangesloten op jouw bron vul je jezelf met alles waar jij blij van wordt en stroom je over van joy en geluk en stroomt het naar iedereen waarmee jij in aanraking komt en dan is de cirkel weer rond en creëren we met elkaar een mooiere wereld! Daar hoef je dus niets voor te doen, 'alleen' maar jouw stralende zelf te zijn!

Ik wens je een stralende dag!

Liefs,

Saskia

JE BENT ALLES. ALTIJD.

Saskia Wirsing

Hoe voel je je nu? Vraag ik terwijl we al een tijd in de kudde zijn. Momenten van diepe verbinding afgewisseld met momenten van er even uit schieten wisselen zich af. 'Nog niet helemaal verbonden, ik ben er nog niet helemaal…' Mmmm….de paarden laten iets anders zien, zeg ik. Twee paarden staan rustig en ontspannen naast haar, redelijk dichtbij, op een voor haar fijne afstand en toch nabij. Ze hebben zachte ogen, een teken van ontspanning, eentje staat er 'op rust'. Ze heeft deze plek bewust gekozen en haar grenzen aangegeven. Ze werd flink getest in haar grenzen aangeven en nu stond ze er echt: de paarden voelden het, dit is haar plek, dit is onze plek. Je bent er al, zeg ik. Dat voel en zie ik aan de paarden.

We hebben vandaag de focus verlegt van de 5% die nog niet 'af' is, die 'niet verbonden' is, nog een beetje 'wiebelig' voelt naar de rust, de verbinding, de onderstroom die er altijd IS! Dat is waar de paarden op reageren. Als je congruent bent, alles erkend wat er is, wat je voelt en tegelijk beseft dat de verbinding, de stevigheid, jouw fundament er ALTIJD is, voelen zij zich veilig en kunnen ze zich ontspannen.

Er is vandaag echt iets wezenlijks geshift in haar: wat een enorme erkenning van de paarden wanneer zij volledig verbonden is met alles wat ze is: mijn God wat ze is krachtig! 
Elke keer wanneer ze is geweest, voel ik een enorme verruiming van mijn bewustzijn, een verhoging van mijn bewustzijn. Dat is wat onze energie samen doet: pure magie! Ik voel nu dankbaarheid, rust, zachtheid, verbinding, joy, ruimte, liefde, ik voel me heerlijk en ik wens je een heerlijke dag!

2018-02-19 15.03.45.jpg

HEART TO HEART: SYNCHRONISATIE

Saskia Wirsing

De sessie van gisteren speelde zich af op een stoel naast de paddock waar de kudde staat. Met de omheining ertussen. Echter dat zegt niets over de enorme verbinding die er was. Juist door er op een afstand naar te kijken, kwamen er inzichten: Feliana ging ruimte maken door iedereen weg te sturen, er werd ontzettend veel losgelaten en toen volgde er bevrijding, hetgeen Feliana verbeeldde door te gaan rollen.

Toen Feliana opstond, liep ze in een rechte lijn naar mijn cliente en met alleen de omheining ertussen recht is ze groot en imposant, vooral omdat wij zaten. Ze ging recht voor haar staan: heart to heart. De enorme liefde die zo voelbaar is, raakte zo enorm! Feliana ging echt voor haar staan om te kunnen synchroniceren met de enorme liefde die zij is! Om te herinneren wie ze is!

Vervolgens keek ze mij strak aan en zei: 'Zie je mij?' Boem, die kwam binnen en ontroerde mij...JA ik zie jou en ik zie daardoor mezelf! Zo bijzonder wat ze doet, heelt en transformeert voor mij en mijn clienten. Diepe dankbaarheid voor haar en de paarden en dat ik dit mag doen, faciliteren dat mensen weer herinneren wie ze in essentie zijn, de grootsheid en de liefde en alles! en dit samen met de enorme steun en liefde van de paarden en de mensen die hiermee resoneren. Elke sessie is hiermee helend voor mijn clienten en voor mij en voor de paarden doordat ik ze zie voor wat ze zijn en wat ze voor ons doen. En zo is de cirkel weer rond. Ik voel me heel en dankbaar.

Pijn is onvermijdelijk, lijden is een keuze

Saskia Wirsing

Deze quote kwam ik tegen bij een e-cursus die ik volg. Dat is een mooie reminder en de vraag die in me opkwam:

Waar kies ik nog voor lijden? Oh ja, gisteren nog, ik koos ervoor om me te laten raken, om verdrietig te zijn dat ik niet werd gezien of werd afgekeurd. Maar dat is wat er in mij wordt aangeraakt, dat is niet de intentie van de ander. En hoe kan ik helemaal vrij zijn als ik me continu laat raken door de reactie van anderen. Door wat voor hen waarheid is maar niet MIJN waarheid!! Dat is het werkelijke werk wat ik te doen heb! Mezelf helemaal te zien en volledig te omarmen. 

Ik kies ervoor om helemaal mijzelf te zijn, alles, continu.

Dus het ene moment blij, dan weer geraakt of verdrietig, dan weer vrolijk en verwonderd, echt surfen op de golven van het leven. En wat zich aandient, het doorleven, doorvoelen en weten dat ik een keuze heb. Kies ik voor angst, haat of liefde? Ik BEN liefde, dat is wat ik wil zijn en wat ik ben. Dus laat ik mijn hoofd en mijn ego voor wat het is en kies ik ervoor om zacht te zijn, in eerste instantie naar mezelf, door mijn gevoel te erkennen en vervolgens naar de ander, de ander helemaal te laten zijn wie hij/zij is. Dat zijn voor mij echt momenten van transformatie, shiften in mezef. Hoe meer ik voel en ervaar dat ik overal een keuze in heb, hoe fijner en hoe lichter het leven wordt. Daarbij ga ik niet de 'minder leuke dingen' uit de weg. Het leven is niet alleen maar Lala land maar soms helpt het wel om even een Teletubbie te zijn: oh ooooh….wat gebeurt er nu? Even bij stilstaan, voelen waar het werkelijk over gaat, zo nodig uiten en weer door :)

Hoe ga jij om met pijn/lijden? Fijn om jullie reacties te lezen!

JACKPOT

Saskia Wirsing

De laatste dagen komt er versneld heel veel bewustzijn binnen. Alsof de jackpot is gevallen, zo vallen er aan de lopende band allemaal kwartjes. Ik merk het ook aan de sessies, het gaat steeds dieper, inzichten komen sneller, makkelijker. Het voelt alsof ik veel 'voorwerk' heb gedaan en dat de mensen die bij me komen daarvan kunnen profiteren, ze sneller en makkelijker inzichten krijgen, informatie makkelijker kan landen. Natuurlijk doe ik dat niet, het is wie ik ben en de weg die ik heb afgelegd, in combinatie met de enorme shift in energie die er momenteel gaande is in de wereld. De energie is prachtig, snel, transformerend, helend en bovenal nodigt ontzettend uit tot creëren!

En laat ik daar nu super blij van worden!! Vanuit deze energie voelt het dat ik heel erg wil delen en dat ik een soort katalysator mag zijn voor anderen. Jouw vuur weer aansteken! Samen met de paarden een zuivere spiegel zijn voor de prachtige diamant die jij bent. Mijn enorme verlangen om de wereld een blijere en liefdevollere plek te maken, samen met jou! Zodat we met zijn allen kunnen gaan stralen en doen waar we super blij van worden!!

Een kinderlijke opwinding terwijl ik dit schrijf, ongeduld ook! Ik kan niet wachten!!

Voel je dat dit over jou gaat? Ben je er klaar voor om helemaal je stralende zelf te zijn? Om alles wie en wat jij bent helemaal te omarmen? Om blij te zijn en te genieten en te spelen en ontdekken als een kind? In een dagdeel ga je diep in connectie met jezelf en de paarden, om jezelf te ontmoeten in al je puurheid en ervaren dat jij een geschenk bent voor de wereld!

Als dit resoneert, ontmoet ik je heel graag bij de paarden. Stuur me een mailtje voor meer info.

Liefs,

Saskia

remember.jpeg

DE NIEUWE AARDE

Saskia Wirsing

Onlangs las ik ergens een verhaal over een kindje dat moeilijk kon aarden. Het kindje had grote moeite met aarden en de therapeut begon te praten over de nieuwe aarde en de hele energie veranderde, het kind werd blij, enthousiast en begon volop te praten terwijl het daarvoor heel gesloten was.

Dit resoneerde zo enorm met mij van binnen!! Opeens werd me duidelijk waarom ik altijd zo'n moeite heb met aarden op deze aarde. De nieuwe aarde is mijn thuis, en wanneer ik daaraan denk, voel ik me gelijk heel blij, gevuld, stevig geaard. Als vanzelf, wauw! Ik merk ook dat wanneer ik me meerdere keren per dag bewust verbind met de nieuwe aarde, ik gemakkelijker in mijn eigen energie kan blijven. Terwijl ik dit aan het typen ben, beginnen mijn voeten te tintelen, mijn hele lijf herkent deze energie en gaat zich als vanzelf verbinden ermee. Voor mij is dit echt een mega verandering!

Ben benieuwd hoe dit voor jullie is? Herkenbaar? Probeer maar eens door aan de nieuwe aarde te denken, verbind je er maar mee. De intentie dat je het wilt is voldoende. En voel wat er in je lijf gebeurt. Ben benieuwd!

Ik wens jullie een heerlijke dag!

Lieve groet, Saskia

5d-Nieuwe-aarde.jpg

VERLICHTING

Saskia Wirsing

Vanochtend trok ik, zoals elke ochtend, kaarten voor begeleiding. Ik stem me dan af op mijn hoger zelf, de bron of hoe je het wilt noemen. Ik trok onder andere 'verlichting'. Deze kaart vraagt van mij om mijzelf toe te staan mijn eigen ruimte in te nemen, mezelf te openen en de de wereld te verlichten. Mijn vraag was gelijk: hoe dan? Het antwoord dat ik kreeg was: door je eigen vibratie hoog te houden, te fonkelen als een ster. En je licht niet laten dimmen door mensen of situaties. Oké, en hoe ziet dat eruit in de praktijk? Dat vraagt bewust aanwezig zijn, voelen of iets goed is voor je of niet en op tijd ingrijpen als je merkt dat de energie je lichtje laat doven ipv fonkelen. Klinkt best simpel eigenlijk. Uit ervaring weet ik dat het in de praktijk vaak net even anders is.

Wat helpt mij hierbij? De kaart bij me dragen vandaag en er regelmatig naar kijken en contact mee maken als reminder dat ik in mijn eigen stralende energie mag blijven. Hoe kan ik de wereld verlichten als ik mijn eigen licht steeds (laat) doven?

Alles begint met bewustzijn. Als je bewust hebt hoe je je wilt voelen, voel je direct wanneer je energie verandert. Vandaag besluit ik om mijn ster voluit te laten stralen en jij? Geef jij jezelf ook toestemming om te shinen? Dwars door de regen heen, gewoon omdat het kan en omdat het veel leuker is!

Ik wens je een heerlijke stralende dag!

Liefs,

Saskia

 

Vanochtend trok ik, zoals elke ochtend, kaarten voor begeleiding. Ik stem me dan af op mijn hoger zelf, de bron of hoe je het wilt noemen. Ik trok onder andere 'verlichting'. Deze kaart vraagt van mij om mijzelf toe te staan mijn eigen ruimte in te nemen, mezelf te openen en de de wereld te verlichten. Mijn vraag was gelijk: hoe dan? Het antwoord dat ik kreeg was: door je eigen vibratie hoog te houden, te fonkelen als een ster. En je licht niet laten dimmen door mensen of situaties. Oké, en hoe ziet dat eruit in de praktijk? Dat vraagt bewust aanwezig zijn, voelen of iets goed is voor je of niet en op tijd ingrijpen als je merkt dat de energie je lichtje laat doven ipv fonkelen. Klinkt best simpel eigenlijk. Uit ervaring weet ik dat het in de praktijk vaak net even anders is.

Wat helpt mij hierbij? De kaart bij me dragen vandaag en er regelmatig naar kijken en contact mee maken als reminder dat ik in mijn eigen stralende energie mag blijven. Hoe kan ik de wereld verlichten als ik mijn eigen licht steeds (laat) doven?

 

Alles begint met bewustzijn. Als je bewust hebt hoe je je wilt voelen, voel je direct wanneer je energie verandert. Vandaag besluit ik om mijn ster voluit te laten stralen en jij? Geef jij jezelf ook toestemming om te shinen? Dwars door de regen heen, gewoon omdat het kan en omdat het veel leuker is!

 

Ik wens je een heerlijke stralende dag!

 

Liefs,

Saskia

DANKBAARHEID

Saskia Wirsing

DANKBAARHEID

Wat betekent dankbaarheid voor mij? Het is eigenlijk meer een gevoel...dankbaar voor dat ik leef, mijn gezondheid, mijn kinderen, mijn warme huis, een gevulde koelkast en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Wanneer ik aan mijn kinderen denk dan word ik helemaal warm en voel intense dankbaarheid dat ik hun moeder mag zijn, dat ze bij mij zijn geboren, dat ik van hen mag leren en met hen kan en mag lachen en genieten. Dat ik ben wie ik ben. Mag genieten, spelen, leren, ontdekken en ervaren. Dankbaar voor de mensen en dieren in mijn leven die mijn leven kleur en inhoud geven, mijn familie, vrienden, de mensen die ik mag begeleiden met de paarden, iedereen die ik tegenkom en waar ik van mag leren en mee mag genieten. Dankbaar voor het werk wat ik doe, dat ik geld verdien met wat ik het allerliefste doe en zo mijn steentje bijdraag aan een liefdevollere wereld.

Elke ochtend als ik wakker word, benoem ik waar ik dankbaar voor ben en zo sluit ik ook mijn dag af. Dat is weleens anders geweest. In moeilijke tijden vond ik het vroeger moeilijk om dankbaar te zijn. En toch hielp dankbaarheid voelen voor wat er wel was, wat er wel goed ging, me steeds weer verder.

De energie van dankbaarheid voelt voor mij heel licht, blij, vrolijk, sprankelend en totaal vervuld tegelijk. Een diepe zucht terwijl ik dit typ: dankbaarheid ontspant mijn systeem.

En zo opent er zich steeds een nieuwe laag in mij voel ik, een diepere laag dankbaarheid. Toen ik een paar weken geleden op het Lorelei Festival was met Floor, woonde ik een 'dankbaarheids ceremonie' bij door een Peruaanse vrouw. De ceremonie maakte diepe indruk en ik voelde dankbaarheid zoals ik het nog nooit had gevoeld.

Dankbaarheid is voor mij een hele belangrijke sleutel, door elke dag bewust stil te staan bij alles wat goed gaat in mijn leven, trek ik meer goeie dingen aan, zo werkt de wet van aantrekking nu eenmaal. Wanneer ik even nijg naar negatieve gedachten of ondankbaarheid, hoef ik alleen maar te denken aan wat een voorrecht het is dat ik gezond ben, dat ik de dingen kan doen die ik graag wil doen, denkend aan degenen voor wie dit niet vanzelfsprekend is…

Waar ben jij dankbaar voor? Wat helpt jou om dankbaar te zijn? Lijkt me fijn om te lezen.

Ik wens je een heerlijke dag!

Liefs, Saskia

healinghands.jpg

Zacht als kracht

Saskia Wirsing

Het mooie aan mijn werk met mensen en de paarden is dat er vaak ook mijn eigen thema's weer worden aangeraakt. Dit is niet toevallig want de mensen die ik aantrek resoneren op mijn thema's en andersom. Gisteren ging het heel erg over zachtheid, leiding geven en nemen vanuit het vrouwelijke. Zacht en duidelijk, met aandacht en focus. De energie van de sessie werkt de hele dag nog door en vaak nog vele dagen erna. Mijn zachtheid omarmen en het echt gaan voelen en ervaren als kracht is een proces waar ik al heel lang mee bezig ben en me steeds beter afgaat. Vooral zacht zijn voor mezelf vind ik niet makkelijk, working on that ;)

Voor de mensen die bij me komen is het ook helemaal niet vanzelfsprekend dat ze hun zachtheid als talent zien en zich hierin krachtig voelen. Dit is niet zo gek als je bedenkt hoe we meestal worden opgevoed. Je ouders stomen je klaar voor de grote boze wereld en willen je een beetje 'harden', goed bedoeld maar het is iets wat totaal tegen je natuur ingaat. Mijn ouders hebben me juist super beschermd opgevoed. Ook niet echt handig ter voorbereiding op de 'echte wereld'. Maar goed, elk ouderpaar doet zijn/haar best met de mogelijkheden en het bewustzijn en het voorbeeld dat zij hebben. Kennelijk had je die ervaring nodig om nu te kunnen gaan ontdekken en ervaren dat hard zijn niet is wie jij bent. En ik dus ook.

Elke keer weer is het zo bijzonder om te zien dat de paarden, in dit geval Rocky, ons uitnodigen om precies die kwaliteit naar boven te halen waarvan we niet wisten dat dat een kwaliteit is. Zodat cliente kon ervaren hoe het is om op een zachte, natuurlijke manier leiding te geven, zonder dwang, maar met plezier, volledig aanwezig. Een totaal andere manier dan ze gewend was. Dit is voor mij de nieuwe manier van leven, van Zijn. Het is tijd voor het vrouwelijke om meer zichtbaar te worden. Om dat meer in te brengen in de wereld. Zachtheid betekent niet dat je alles maar goed vindt, nee er zijn duidelijke grenzen. Binnen die grenzen is er ruimte voor samen ontdekken, genieten en spelen. Eenmaal in de verbinding voelt het volkomen natuurlijk om leiding te geven aan jezelf (in eerste instantie). Het IS ook je natuur. De paarden helpen om je dit weer te herinneren, om je verbinding met jouw bron weer te herstellen en vanuit die verbinding voel je exact wat er nodig is in contact met een paard of een mens.

Om helemaal te gaan staan en stralen is het nodig dat ik mezelf compleet omarm, alles wat ik ben en vooral alles wat ik niet ben. Jarenlang heb ik vreselijk hard mijn best gedaan om iemand te zijn die ik eigenlijk helemaal niet ben. Om ergens aan te voldoen. Dat gaf heel veel frustratie en spanning. Dat hoeft al een tijd niet meer, ik mag helemaal mezelf zijn en dat is meer dan genoeg: hoera!

Hoe is dat voor jou? Vind je het lastig om jezelf te accepteren of juist niet? Leuk als je iets achterlaat :)

Heb een fijne stormachtige dag, ga lekker wandelen en laat de wind al je zorgen of nare gedachtes meenemen, laat je lekker helemaal schoonwaaien. Of zoals de moeder van mijn lieve vriendin altijd zei als het waaide: 'mond open en kont open en lekker doorwaaien!'

Liefs,

Saskia

Annewikke.jpg