Contact

Park Dolce Vita 29

Zevenhoven Netherlands

Tel +31 6 20714279

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOG

MIJN WILDE NATUUR

Saskia Wirsing

Het giert en het raast. Niet alleen buiten….maar ook in mij…al een paar dagen voel ik dat het eraan komt, dat het eruit wil, deze woorden, het is belangrijk om ze te delen omdat dit niet alleen over mijn proces gaat.

Gisteren tijdens een sessie voelde ik opeens een enorme oerschreeuw opkomen...iets wat ik al langer voel, een grom, een brul, het komt van heel diep in mij. Lang weggestopt, afgekeurd, vooral door mezelf maar ook soms door anderen. Omdat ik het in mezelf afkeurde of wegstopte. Ik ben wild en vrij en heb oerkrachten in mij, oerverlangens ook. De man die nu in mijn leven is, maakt dit ook wakker in mij. Dat wil ik en ik vind het ook doodeng tegelijk, want wat kom ik dan tegen? Mag dit wel? Mag ik deze versie van mezelf leven? Wat als….en wat zullen anderen hier van denken en vinden. Er zitten zoveel gevoelens van schuld en schaamte op mijn wilde natuur. Veel oordelen ook van mezelf.

Maar daar kan ik me niet meer door laten tegenhouden. Het kan gewoon niet meer. Het wil eruit, het moet eruit! Ik heb iets te vertellen, wakker te maken bij mensen en daarvoor heb ik eerst mezelf toestemming te geven om helemaal te zijn wie ik werkelijk ben: wild en vrij, moedig en kwetsbaar, bang en verlegen, ik BEN alles en tegelijk ben ik het niet, want ik ben zoveel meer….

Wanneer ik echt diep in mezelf durf af te dalen, aanwezig te zijn bij alles wat er is, wat er speelt en wat ik voel en ervaar. In het compleet accepteren van mezelf ligt de heling, dat ik helemaal mag zijn wie ik ben, wild en woest en kwetsbaar en zacht en alles ertussen in. Wanneer ik dit typ wordt het zacht en rustig in mij en gaat de storm liggen of eigenlijk kom ik in het oog van de storm. Daar is het rustig, daar voel ik dat het goed is, dat alles er mag zijn. Dat ik mezelf toestemming mag geven om helemaal mij te zijn. Nu komt er ruimte vrij voor mij. Voor mijn wilde natuur. Die wil geleefd worden. Steeds dichter kom ik bij mezelf. Bevrijd ik mezelf van overtuigingen en gedachten en gevoelens die me niet meer dienen. Die me weghouden bij mijn ware natuur. En word ik meer en meer mij, wild en vrij.


Als je dit leest, wat doet het met jou? Zou je het met me willen delen?


Liefs,


Saskia


De foto is gemaakt in aug.2015 in Siberie, Altai gebergte met op de achtergrond Mount Belukha


2015-08-18 16.32.22.jpg