Contact

Park Dolce Vita 29

Zevenhoven Netherlands

Tel +31 6 20714279

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOG

INNERLIJK WETEN

Saskia Wirsing

Als gevoelig persoon heb je vaak een diep innerlijk weten. Intuitief voel je vaak haarfijn aan wat goed is voor jezelf of wat en niet klopt in een situatie. We hebben echter nooit geleerd om op deze stem te vertrouwen. Volwassenen denken het beter te weten dan de kinderen zelf: doe je jas aan, anders word je ziek etc. Al vroeg leren we hiermee onze kinderen af om zelf te voelen wat goed is voor hen en om hierin eigen keuzes te maken.

Iedereen wordt geboren met dit innerlijk weten. Als kind begreep ik niks van de wereld om mij heen: waarom gaan mensen zo met dieren en elkaar om? Het klopte niet met wat ik diep van binnen voelde, het klopte niet met mijn waarheid. Na vele harde lessen van het negeren van dit innerlijk weten, ben ik er steeds meer naar gaan luisteren. En omdat ik het zo vaak heb genegeerd, voel ik exact aan wanneer ik iemand tegenover me heb, die dit doet zonder dat de persoon het zelf in de gaten heeft. En durf ik te confronteren, als dat nodig is.

Dit innerlijk weten brengt ook een bepaalde vasthoudendheid met zich mee. Mijn vader zei altijd: 'Wat Sas in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont zitten', met andere woorden, het gebeurt! Niemand kon me ervan af brengen. Hiermee dreef ik mijn omgeving regelmatig tot wanhoop. Hierdoor heb ik me heel lang lastig of anders gevoeld, ging ook soms aan mezelf twijfelen omdat mijn omgeving zo anders dacht over dingen. Toch ben ik blij dat ik dit gevoel nooit ben kwijt geraakt en het is precies deze vasthoudendheid, dit geloof in mijn waarheid, wat ik nodig heb om mijn energie in de wereld te brengen. Het betekent niet star vasthouden aan een mening maar openstaan voor andere opvattingen en blijven toetsen of het klopt voor mij.

Vroeger stond ik voor mijn gevoel alleen in dit 'anders denken of zijn'. Door de zoektocht naar mijn eigen waarheid heb ik een grote groep mensen om mij heen die anders durven denken en andere keuzes durven maken. Mensen die ergens voor staan. Het is fijn en ook nodig om me te omringen met deze mensen, met wie ik resoneer en andersom. Met dit anders zijn brengen we iets moois en waardevols in de wereld. Iets wat alleen via mij of via jou de wereld in kan.

Het is nu tijd qua energie dat mensen massaal 'ontwaken'. Relaties of vriendschappen die niet meer kloppen worden beëindigd, werk zonder passie of drive gaat niet meer. Alles wat niet meer klopt met wie je in essentie bent wordt eruit gedrukt. Zodat je kunt gaan staan en gaan stralen zoals het is bedoelt. Je blij voelt en wat je doet en hoe je leeft, klopt met wie jij bent, met wat jij belangrijk vindt en met wat jij komt brengen. Het is nu tijd om helemaal thuis te komen in jezelf en te ontdekken hoe fijn het is om jij te zijn, met jouw unieke kijk op zaken. Het is tijd om jouw mooie en zachte energie te delen met de wereld! Het hoeft niet groots en meeslepend, mag wel ;) Begin bij jezelf, wees lief voor jezelf en erken wie je bent. Voel hoe mooi en nodig jij bent. En in dit proces van liefde voor jezelf en acceptatie van jezelf kan het zomaar zijn dat je iemand inspireert.

Ik wens je een heerlijke en liefdevolle dag!

Liefs,


Saskia

Happy Birthday My Love.jpg